Μπισκότα σαμπλέ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
 O σεφ Γιώργος Τσούλης σας ετοίμασε τα γαλλικά μπισκότα που σίγουρα όλοι αγαπάτε, και σας μαθαίνει να τα φτιάχνετε στο σπίτι. Πεντανόστιμα μπισκότα σαμπλέ, μαλακά από μέσα, τραγανά απ’έξω που θα σας ξετρελάνουν και θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό σνακ.
ΤΕΜΑΧΙΑ: 34-36
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

210 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. άχνη ζάχαρη

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κρόκοι medium αυγών

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 πρέζα αλάτι

Για το άλειμμα:

50-60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κρόκος αραιωμένος σε νερό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    905%
ΒΑΖΑΛίπος    4.9g   7%
ΒΑΖΑKορεσμένα    3g1   5%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   1.1g   2%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    10.5g   4%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   4.5g    5%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.03g  0.50%
ΒΑΖΑΙνες    0.2g   1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.
2Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τις ζάχαρες και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
3Ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
4Αδειάζουμε μέσα στη συνέχεια το αλεύρι και ξαναζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και δημιουργούμε κυλίνδρους μεγέθους 20-22 εκ., τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
6Αφαιρούμε από το ψυγείο, αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κόβουμε σε κομμάτια πάχους 0,5-0,7 χιλιοστών.
7Τα τοποθετούμε σε ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
8Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Άμα δεν θέλουμε να τα φτιάξουμε σε κυλινδρικό σχήμα, τότε τα ανοίγουμε σε πάχος 0,5 χιλιοστά.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/biskota-sable

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *