Μπισκότα sandwich, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πεντανόστιμα γεμιστά μπισκότα που θα λατρέψετε!

ΤΕΜΑΧΙΑ   4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

 

ΥΛΙΚΑΓια τα μπισκότα:

260 γρ. ζάχαρη, καστανή

220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. σταφίδες, σουλτανίνα

120 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

120 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

αυγά, medium

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Για τη γέμιση:

350 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη και ελαφρώς παγωμένη

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    937   47%
ΒΑΖΑΛίπος   53.8g    77%
ΒΑΖΑKορεσμένα   33.6g   168%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    11.2g    22%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    121.4g   47%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   89.3g    99%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.7g     11.67%
ΒΑΖΑΙνες    9.2g    38%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Μπισκότα sandwich

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα μπισκότα: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τις ζάχαρες και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

2Στη συνέχεια, χτυπώντας παράλληλα, προσθέτουμε τα αυγά 1-1 (περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

3Ύστερα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο, το αλεύρι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Κατόπιν, προσθέτουμε τις σταφίδες και χτυπάμε εκ νέου.

5Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

6Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

7Για τη γέμιση: Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίζει να δημιουργείται σαντιγί.

8Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όχι πάρα πολύ). Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.

9Σύνθεση: Κόβουμε τα μπισκότα με ένα στρογγυλό ποτήρι ή ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. σε κομμάτια.

10Τέλος, παίρνουμε ένα κομμάτι μπισκότου, το αλείφουμε με τη γέμιση, το καλύπτουμε με ένα άλλο κομμάτι και ρίχνουμε λίγη γέμιση ακόμα από πάνω. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια μπισκότου και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Τα κομμάτια που μας περισσεύουν τα σερβίρουμε με καφέ ή γάλα για το πρωινό μας.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *