Μπισκότα βρώμης με κομμάτια σοκολάτας, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα μπισκότα τα έχω αγαπήσει πολύ γιατί:

  • Φτιάχνονται με λίγα και πολύ βασικά υλικά: βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα και μαύρη σοκολάτα
  • Το περίβλημά τους είναι τραγανό, με ωραία σκασίματα στην επιφάνεια, αλλά το εσωτερικό τους είναι μαλακό, με τα κομμάτια σοκολάτας να λιώνουν απολαυστικά στο στόμα.
  • Η γεύση τους είναι γλυκιά όσο πρέπει και ελαφρώς καραμελωμένη, λόγω της καστανής ζάχαρης που χρησιμοποιούμε.
  • Ετοιμάζονται σε 10’ και το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας τους είναι το ψιλοκόψιμο της κουβερτούρας.
  • Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ και το γάλα. Βουτήξτε τα σε ελληνικό καφέ και θα με θυμηθείτε!
  • Είναι χορταστικά και ιδανικά για το ξεκίνημα της ημέρας. Αλλά και για να ξαναγεμίσουμε με ενέργεια το απόγευμα.
  • Εφόσον τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές σκεύος, παραμένουν αναλλοίωτα για 5 ημέρες.
 

Δύο πράγματα θα χρειαστεί να προσέξετε:

  1. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης, ανακατεύουμε το μίγμα τόσο ώστε μόλις να ενωθούν όλα τα υλικά. Αποφεύγουμε δηλαδή το υπερβολικό χτύπημα με το μίξερ σε αυτό το στάδιο.
  2. Η ζύμη θα κολλάει λίγο στα χέρια. Αυτό δεν μας πειράζει καθόλου, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι από αυτό που αναγράφεται στη συνταγή. Θα διαπιστώσετε ότι μετά την παραμονή της στο ψυγείο, η ζύμη δουλεύεται εύκολα.

Έχετε επίσης υπόψη ότι παρόλο που ο αναγραφόμενος χρόνος ψησίματος είναι 14-16′, καλό είναι να παρακολουθείτε την πορεία του ψησίματος μετά τα 12′. Και αυτό γιατί κάθε φούρνος λειτουργεί διαφορετικά, οπότε ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε λίγο τον απαιτούμενο για το ψήσιμο χρόνο.

Αυτά προς το παρόν νομίζω! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα δικά σας νέα στα σχόλια.

Μπισκότα βρώμης με κομμάτια σοκολάτας

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτά τα μπισκότα βρώμης φτιάχνονται με λίγα βασικά υλικά, έχουν τραγανό περίβλημα, μαλακό εσωτερικό και συνοδεύουν τέλεια καφέ και γάλα!
 Προετοιμασία: 10 mins
 Μαγείρεμα: 14 mins
 Ψύξη: 30 mins
 Μερίδες: 

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα δουλεύουμε στη μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Όποτε χρειάζεται, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ξεκολλάμε το μίγμα από τα τοιχώματα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’.
  • Προς το τέλος του χρόνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια με διάμετρο 3-4 εκ. και τα τοποθετούμε στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα με την παλάμη μας, να πλατύνουν λίγο.
  • Τα ψήνουμε για 14-16’, ή μέχρι να δούμε ότι έχει σκάσει η επιφάνειά τους και έχουν ροδίσει περιμετρικά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε αεροστεγές σκεύος.

 

https://theonewithallthetastes.com/2020/10/oat-chocolate-cookies/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *