Μπισκοτάκια σοκολάτας με αλάτι, από την Μαριλού Μαντά και το υπέροχο “Thinkdrops”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

3 γρ. αλάτι ημίχονδρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη ζύμη

200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. αυγά
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο σε σκόνη

Διαδικασία

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τα υλικά με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το κακάο, αφού τα κοσκινίσετε. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Αποσύρετε από το μίξερ και χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 180 γρ. το καθένα και πλάστε τα σε μπαστούνια. Τυλίξτε το κάθε μπαστούνι με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30΄.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη. Αδειάστε τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και ρολάρετε κάθε μπαστούνι ζύμης, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη ζάχαρη. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τα μπαστούνια σε μικρά κομμάτια πάχους 1,5 εκ. Αραδιάστε τα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί διάστασης 25×35 εκ., αφού το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 160 ο C στον αέρα για 12΄- 14΄.

http://www.thinkdrops.gr/2015/04/23/mpiskotakia-sokolatas-me-alati/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *