Gingerbread cookies, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κλασικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

ΤΕΜΑΧΙΑ 50
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα

130 γρ. βούτυρο, λιωμένο

320 γρ. μελάσα

200 γρ. ζάχαρη, καστανή

120 ml νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 αυγό

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

1 κ.γ. μπαχάρι

 

Για το frosting:

3 ασπράδια

500 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Γλυκίσματα για το στόλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   210   11%
ΒΑΖΑΛίπος    3,2g   4%
ΒΑΖΑKορεσμένα   2g   10%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    2,5g    4%
ΒΑΖΑYδατάνθ.     43,3g    17%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    24g    27%
ΒΑΖΑΑλάτι    0g     0.00%
ΒΑΖΑΙνες   0g    0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.

2Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μελάσα και το νερό και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η μελάσα.

3Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα.

4Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίξερ τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

5Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

6Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφαιρούμε ένα-ένα τα ίσα μέρη από το ψυγείο, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστών.

7Δημιουργούμε σχέδια της αρεσκείας μας με διάφορα κουπάτ μαγειρικής και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 8 λεπτά. Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβουμε και για τα υπόλοιπα μέρη της ζύμης.

9Μόλις τα μπισκότα ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

10Εκτέλεση για το frosting: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να γίνει λείο το frosting.

11Συναρμολόγηση γλυκού: Στολίζουμε τα μπισκότα με το frosting, δημιουργώντας ότι σχέδια θέλουμε. Στολίζουμε με επιπλέον γλυκίσματα και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *