Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!







Υλικά:
700 γρ. αλεύρι μπλε ή ολικής
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλλο
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
200 ζάχαρη λευκή ή καστανή ή καρύδας
150 ml ελαιόλαδο
100 ml ανθρακούχο νερό (π.χ. σόδα ή γκαζόζα)
100 ml χυμό πορτοκάλι
1 κ. σ. κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι σταδιακά με το μπέικιν. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθουμε ό,τι σχήμα κουλουράκια θέλουμε. Ψήνουμε στους 150 β. C για 30′ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!







Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Βυζαντινά κουλουράκια με σουσάμι, νηστίσιμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Νηστίσιμα κουλουράκια μελιού βουτηγμένα σε σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Νηστίσιμα λαδοκούλουρα με PYURE STEVIA από την Pyure Stevia και την naturalbuys.gr !
Νηστίσιμα κουλουράκια με κακάο & φυστικοβούτυρο-Vegan cocoa peanut butter cookies by the Veggie sist...
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycoo...
Χαρουποκουλουράκια (κουλουράκια με χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο), από το "Όλα Νηστίσιμα"!
Αφήστε μια απάντηση