Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας, από την Αντριάνα και το Γλυκιές δημιουργίες by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:

700 γρ. αλεύρι μπλε ή ολικής
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλλο
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
200 ζάχαρη λευκή ή καστανή ή καρύδας
150 ml ελαιόλαδο
100 ml ανθρακούχο νερό (π.χ. σόδα ή γκαζόζα)
100 ml χυμό πορτοκάλι
1 κ. σ. κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού


Διαδικασία:


Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι σταδιακά με το μπέικιν. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθουμε ό,τι σχήμα κουλουράκια θέλουμε. Ψήνουμε στους 150 β. C για 30′ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.


Καλή επιτυχία και απόλαυση!

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό, κείμενο που λέει "Γλυκιές δημιουργίες by Andriana"

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *