Νηστίσιμα cookies με σοκολάτα, από το ola-nistisima.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
       Μερίδες:35
       Χρόνος Προετοιμασίας: 1,5  ώρα ( με την τοποθέτηση της ζύμης στο ψυγείο)
       Χρόνος Εκτέλεσης: 10-12′
       Βαθμός Δυσκολίας: 1
Κόστος : Περίπου 4 €​ 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη soft (250 γρ.)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπα σκόνη αμυγδάλου
  • 3/4 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλο σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες.
  • Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλέυρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
  • Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου και τις σταγόνες κουβερτούρας. Η υφή του μείγματος πλησιάζει αυτή του κέικ.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
  • Παίρνουμε μείγμα τόσο όσο χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C  για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλάκα και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί.
Cookies με Σοκολάτα
   

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *