“Νηστίσιμα σοκολατένια κουλουράκια σε 1 μπολ, νόστιμα & πανεύκολα”, από την ‘Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!

Το νηστίσιμο κουλουράκι των απανταχού chocoholics: κι αυτοί έχουν ψυχή!

Τα κουλουράκια είναι υποεκτιμημένα και δεν μου το βγάζεις απ’ το μυαλό. Λίγο τα σνομπάρουμε σαν γλυκάκι κι ας μας θυμίζουν τη γιαγιά μας. Όμως τα κουλουράκια είναι ακριβώς αυτό το “κάτι γλυκό, κάτι βουτηχτό” που θες με τον απογευματινό σου καφέ. Μεγάλη η αγάπη μου για τα βουτυράτα κουλουράκια, ακόμα μεγαλύτερη για τα λαδένια. Τα νηστίσιμα. Αυτού του είδους τα κουλουράκια τα βρίσκεις συνήθως με άρωμα πορτοκαλιού, λεμονιού, κανέλας ή κρασιού. Και για τους αθεράπευτους chocoholics, τίποτα; Όχι δα! Εδώ θα βρεις την συνταγή για υπέροχα σοκολατένια κουλουράκια, τραγανά, τριφτά, όχι πολύ γλυκά, “ούτε που νιώθεις το ελαιόλαδο” νόστιμα, με μια βαθιά σοκολατένια γεύση (γιατί στην ουσία αυτό θέλεις, ας μην το κρύβουμε). Καλής ποιότητας άγλυκο κακάο, όχι πολύ δούλεμα τη ζύμη, όχι παρα-ψήσιμο και σου υπόσχομαι: θα σου βγουν τόσο νόστιμα όσο και τα δικά μου.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε τα δικά σου σοκολατένια κουλουράκια, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τα θαυμάσουμε και εμείς!

https://www.instagram.com/tv/B-hLCpbq_xR/?utm_source=ig_embed

Nηστίσιμα σοκολατένια κουλουράκια σοκολάτας σε 1 μπολ

  • Μερίδες: 20-22 κουλουράκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml νερό

Εκτέλεση

1) Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό.

3) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη αρχή με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι έπειτα με το χέρι μας, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να σχηματίσουμε ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλά στα δάχτυλά μας.

4) Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες (περίπου των 25 γρ.) και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε τις μπαλίτσες σταυρωτά με πιρούνι.

5) Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 18 λεπτά.

6) Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε. Τα κουλουράκια φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, αεροστεγώς κλεισμένα (σε βάζο/κουτί/τάπερ) για 2 εβδομάδες.

#FeedYourDreams,Anna

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/nistisima-sokolatenia-koulourakia-se-1-mpol-nostima-paneukola/?fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *