Πτιφούρ με μαρμελάδα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κλασσικά και αγαπημένα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 35 ΠΤΙ ΦΟΥΡ

 

500 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ άχνη ζάχαρη

7 αυγά

950 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ μπαίκιν

4 βανίλιες

250 γρ σφικτή μαρμελάδα της αρεσκείας σας ( εγώ βάζω η φράουλα η βερίκοκο)

300 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί 

 

 

 

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ..

Προσθέστε σταδιακά  ένα ένα τα αυγά..

Ρίξτε μέσα στο μίξερ το αλεύρι,το μπαίκιν και τις βανίλιες ..

Βάλτε το μείγμα σας σε σακούλα κορνέ  με μύτη  για μεγάλες ροζέτες ..

Κόψτε τα πτιφούρ σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος ..

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Όταν κρυώσουν ενώστε τα, δύο δύο με μαρμελάδα ..

Βουτήξτε τα από την μια πλευρά στην σοκολάτα και βάλτε τα στο ψυγείο για να σφίξει

η σοκολάτα ..

Μπορείτε μετά την σοκολάτα να τα βουτήξετε  σε χρωματιστά καραμελάκια , σε τρούφα η ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν πιο εύκολα και αφράτα Πτι Φούρ από αυτά..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες -Βίντεο:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική Συνταγή : Ευμορφία Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=28929

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *