Αυτά τα μαλακά μπισκότα (soft cookies) με φρέσκια φράουλα και σοκολάτα θα σας ενθουσιάσουν.

Η 5λεπτή  παρασκευή τους γίνεται σε ένα μπολ  και δε χρειάζεστε μίξερ.

Κάντε μεγάλα soft cookies και μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο σχολείο ή στο γραφείο 1 τέτοιο μπισκότο για πρωινό. Η καλύτερη συνταγή ever!!!

 

 

Υλικά:

  • 200 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 45 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας ή 2 βανιλίνες ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. (60ml) φυτικό γάλα της αρεσκίας σας (ακόμα και σοκολατούχο)
  • 250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη ή αλεύρι για όλες τις χρήσης χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
  • 1 κ. γλ. μπέικιν
  • 200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας χωρίς γλουτένη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τις πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ, μισολιώνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, ώστε να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τις φράουλες με την άχνη και με τα υγρά που έχουν βγάλει και ανακατεύουμε.
  6. Κοσκινίζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με το μείγμα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας.
  7. Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  8. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
  9. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών σχηματίζουμε 15-16 μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σχετικά αραιά στο ταψί, πατώντας  τα ελαφρά από πάνω για να δώσετε μια σχετική μορφή στα soft cookies. Μην σας ανησυχεί  το σχήμα τους αν δεν είναι τέλειο, θα πάρουν μορφή όταν ψηθούν.
  10. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 25-30 λεπτά. Αν όμως κάνετε τα soft cookies πιο μικρά, θα ελαττώσετε και το χρόνο ψησίματος.
  11. Αφήνετε τα soft cookies άλλα 5 λεπτά στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα και μετά τα βάζετε πάνω σε σχάρα ώστε να κρυώσουν καλά πριν τα φάτε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!