Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αυτά τα μπισκότα έχουν πλούσια και βαθιά σοκολατένια γεύση. Είναι διακριτικά αρωματισμένα με πορτοκάλι. Ετοιμάζονται με απλά υλικά και ελάχιστα σκεύη. Και παραμένουν αφράτα για όσο χρειάζεται προκειμένου να τα καταναλώσουμε.

Αυτά τα μπισκότα λοιπόν είναι τριπλά σοκολατένια. Περιέχουν κακάο, ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τρούφα. Όταν πρόκειται για σοκολάτα δεν πειράζει να μην είμαστε και τόσο φειδωλοί, σωστά;

Επιπρόσθετα, το πορτοκάλι ταιριάζει φανταστικά με τη βαθιά σοκολατένια γεύση των μπισκότων. Αυτό το ξέρετε. Εδώ το άρωμα του πορτοκαλιού είναι διακριτικά αισθητό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι εκεί, αλλά δεν επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά.

Τα μπισκότα είναι απίστευτα αφράτα. Αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε καλαμποκέλαιο για να τα φτιάξουμε. Έτσι, αποκτούν υγρασία και παραμένουν μαλακά μέχρι και το τελευταίο μπισκότο.

Για να τα φτιάξουμε, χρησιμοποιούμε 2 μπολ, το σύρμα και μια ελαστική σπάτουλα. Το αγαπώ το μίξερ μου, αλλά δεν με πειράζει να μη χρειάζεται να πλύνω τον κάδο και τα εξαρτήματά του!

Τι χρειάζεται να προσέξουμε για να είναι πετυχημένα τα μπισκότα μας;

Ένα μόνο πράγμα χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε την αδιαμφισβήτητη επιτυχία των μπισκότων. Να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο τα μπισκότα μας θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλλά όχι υπερβολικά πολύ.

Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, ανυπομονούσα τόσο πολύ να τα δοκιμάσω που παρέλειψα αυτό το βήμα. Και αυτό ήταν λάθος. Τα μπισκότα άπλωσαν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος, που σχεδόν ενώθηκαν όλα μαζί σε μια ενιαία μάζα.

Με 2 ώρες στο ψυγείο όμως, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο. Τα μπισκότα θα έχουν όγκο και όμορφο σχήμα.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι τα μπισκότα έχουν ψηθεί σωστά;

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, οι χρόνοι που αναφέρονται στη συνταγή είναι προσεγγιστικοί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε φούρνος είναι μοναδικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Στον δικό μου φούρνο τα μπισκότα ψήθηκαν τέλεια σε 15′. Αυτό σημαίνει ότι σταθεροποιήθηκαν χωρίς να σκληρύνουν υπερβολικά. Επιπλέον στην επιφάνειά τους εμφανίστηκαν τα σκασίματα που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ας συνοψίσουμε τα παραπάνω.

Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι έχουν:

  • Πλούσια και βαθιά γεύση. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκά.
  • Αφράτη υφή που διαρκεί για όσες ημέρες χρειάζονται προκειμένου να τα καταναλώσουμε. Να πούμε 3 ημέρες;
  • Εύκολη προετοιμασία. Με απλά καθημερινά υλικά και τα ελάχιστα δυνατά σκεύη.

 

Μερίδες: 
Προετοιμασία 20 mins
Μαγείρεμα 15 mins
Αναμονή 2 hrs
Συνολικά  2 hrs 35 mins

Υλικά

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 45 γρ. κακάο
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 2 βανιλίνες
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κακάο, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και τις βανιλίνες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κουτάλι ή ελαστική σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε την τρούφα σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με βάρος 30-32 εκ.
  • Ρίχνουμε κάθε μπισκότο στο μπολ με την τρούφα και το γυρίζουμε να καλυφτεί καλά από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  • Τα ψήνουμε για 15′, μέχρι να σκάσει ελαφρά η επιφάνειά τους.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.

 

https://theonewithallthetastes.com/2022/01/chocolate-orange-cookies/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *