Σοκολατένια shortbread cookies, από την Θέμιδα Καρδιόλακα και το olivemagazine.gr!
Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:35′
Υλικά
- 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4½ φλιτζάνια κακάο
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20×30εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι και μαγειρική σόδα). Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια) και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Μεταφέρετε σε μία σχάρα, κόβετε σε μερίδες όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cookies με σοκολάτα και κάσιους - Chocolate-cashews cookies, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Arti...
Φτιάχνουμε απίθανα cookies μήλου με καραμέλα βουτύρου, από το olivemagazine.gr!
Soft cookies φράουλας – σοκολάτας, vegan, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfre...
Κουλουράκια στο τηγάνι, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Αφράτα Cookies γεμιστά με κρέμα από Φυστικοβούτυρο Χαΐτογλου!
Banana bread cookies με σταγόνες σοκολάτας ΙON, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση