Speculoos, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα Speculoos ή Gingerbread έρχονται από το Βέλγιο, μοσχομυρίζουν μπαχαρικά και ολοκληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

ΒΑΡΟΣ: 750 γρ.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • ¼ κ. γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • ¼ κ. γ. γλυκάνισος
  • ¼ κ. γ. πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα speculoos

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η ζύμη. Ανοίγουμε τα μπισκότα σε λεπτό φύλλο 3-4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tip: Αντί για γλυκάνισο

Μια ωραία ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τον γλυκάνισο με τζίντζερ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *