Υγρά μπισκότα σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!







Αυτά τα μπισκότα αποκτούν μια ωραία τραγανή κρούστα, μέσα όμως παραμένουν μαλακά και σχετικά υγρά, αρκεί να μην τα παραψήσουμε. Οι ρωγμές στην επιφάνεια έχουν ενδιαφέρον και αποτελούν χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.
ΒΑΡΟΣ: 900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 10΄-12΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄
Ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W, ανακατεύοντάς τα ανά 30 δευτερόλεπτα, για να μην καούν).
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αυγά και τα ενώνουμε με το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου ανακατεύοντας. Σε τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα φαρδύ σκεύος (ευρύχωρο μπολ ή ταψάκι). Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε στην άχνη κυλώντας τα να καλυφθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
http://steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/biskota/ygra-biskota-sokolatas/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Μπισκότα με χαρούπι, από το nutrischool.gr!
Χιονισμένα μπισκότα χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο στην κατσαρόλα, χωρίς ψήσιμο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "Th...
Κετογονική Διατροφή : Μαλακά choc chip μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλο, από την Mika Kitrina και το ke...
Αφήστε μια απάντηση