Αντί να δίνουμε στα παιδιά μας γκοφρέτες του εμπορίου με συστατικά αμφίβολης ποιότητας και θρεπτικής αξίας, μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα δικές μας, χειροποίητες, με διαλεχτά υλικά υψηλής ποιότητας. Ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή για το απογευματινό διάβασμα.
Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα και δημητριακά από την Ντίνα Νικολάου !
Χρόνος Προετοιμασίας:
Χρόνος Αναμονής:
Υλικά:
- Για περίπου 25 γκοφρέτες
- 250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, καλής ποιότητας, σπασμένη σε κομμάτια
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), κατά προτίμηση βιολογικό
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. κορν φλέικς, κατά προτίμηση βιολογικά
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
Βάζω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνω ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα μείγμα λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την άχνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα κορν φλέικς και αδειάζω εκεί το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύω προσεκτικά με την ξύλινη κουτάλα, ώστε τα κορν φλέικς να μην σπάσουν και να καλυφθούν καλά με τη σοκολάτα. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά.
Φοράω λαστιχένια γάντια μιας χρήσης και πλάθω με το μείγμα μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια ή το πλάθω σε μέτριες μακρόστενες μπάρες, όπως αυτές του εμπορίου.
Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα φούρνου.
Απλώνω τις μπάρες (ή τα μπαλάκια) στο ταψί και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξουν και να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.
Διατηρώ τις γκοφρέτες στο ψυγείο, τυλιγμένες καθεμία σφικτά σε διάφανη μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκες και τραγανές μέχρι την τελευταία.
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1316&page=0#r=edit-tid-5-81/page=1
μηπως 400 γρ.κορν φλεικς ειναι πολλα ?
Είναι πολλά αλλά σε αναλογία με την σοκολάτα και τα υπόλοιπα υλικά νομίζω είναι καλά. Ξεκίνησε το με λιγότερα αν θες και το βλέπεις.. Εξάλλου είναι της Ντίνας Νικολάου η συνταγή συνεπώς είμαι σίγουρη πως θα είναι ολόσωστη ! 🙂
μα….σε αναλογια με τη σοκολατα ειναι πολλα..χρειαζετε τη διπλασια ποσοτητα σοκολατας…τουλαχιστον!!!!!!
..απλα θεωρω οτι οι συνταγές της Ντίνας Νικολάου ειναι σωστες και δοκιμασμένες. Βέβαια υπάρχει παντα το ενδεχόμενο να εχει γίνει τυπογραφικό λάθος..