Μπισκότα τερατάκια, από τον Γιώργο Τσούλη και τo giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ: 2Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

ΥΛΙΚΑ

32 μπισκότα cookies

230 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Μαύρη ζαχαρόπαστα

Άσπρη ζαχαρόπαστα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    259     13%
ΒΑΖΑΛίπος    17.3g      25%
ΒΑΖΑKορεσμένα   9.2g   46%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   3.3g    7%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  25.3g   10%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   3.7g     4%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.1g        1.67%
ΒΑΖΑΙνες   1.4g      6%

Μπισκότα τερατάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

2Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει.

3Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μία μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της σοκολάτα και την αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

4Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε λίγη από τη σοκολάτα στο κέντρο του, από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο και στολίζουμε με τις ζαχαρόπαστες.

5Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί κρούστα.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *