Παγωτό με ανθότυρο και μέλι από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του. Δοκιμάστε το! Ίσως γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό σας διάλειμμα που θα αντικαταστήσει κάποιο σνακ, γιατί υπερτερεί με τα μοναδικά συστατικά του!

Χρόνος Προετοιμασίας:

15΄

Χρόνος Εκτέλεσης:

3 ώρες

Υλικά:

  • για 6 άτομα
  • 500 γρ. ανθότυρο (ή μανούρι)
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μέλι αγνό
  • 1-2 κουτ. σούπας κουαντρό
  • Γαρνίρισμα: μέλι, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή τριμμένο καρύδι

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πρώτη μου δουλειά να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. 
Στο επόμενο βήμα χτυπώντας σε μια μικρότερη ταχύτητα προσθέτω το κουαντρό και το ανθότυρο. Αφού τα χτυπήσω αρκετά, ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα βάζω στο ψυγείο για 30΄.
Μόλις ο χρόνος περάσει, βγάζω το μείγμα μου από το ψυγείο, το ξαναχτυπώ και προσθέτω λίγο λίγο το μέλι. Αφού χτυπήσω καλά το παγωτό, το μεταφέρω στο δοχείο που θα παραμείνει για να παγώσει και το αφήνω 2,30΄ ώρες στον καταψύκτη.
Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή, ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι το ανακάτεμα με το μέλι και στη συνέχεια το βάζω στην παγωτομηχανή να πήξει καλά για 45΄-50΄.
Σερβίρω το παγωτό μου σε όμορφα μπολ, το στολίζω με τα αρωματικά φυλλαράκια του δυόσμου ή το πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ολοκληρώνω το γαρνίρισμα απλώνοντας  λίγο μέλι στην κορυφή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κυλήσει κάνοντας μοναδικούς σχηματισμούς.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2461#r=edit-tid-5-78/page=2

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *