Ένα από τα αγαπημένα εδέσματα του οικογενειακού τραπεζιού, ένα γλυκό στο οποίο κανείς δεν αντιστέκεται, ο μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, πρωταγωνιστεί στην πιο νόστιμη εκδοχή του. Ο μπακλαβάς (Τουρκ.: Baklava) είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών. Το γλύκισμα φτιάχνεται με ζύμη φύλλου και περιέχει γέμιση ξηρών καρπών, συνήθως φουντούκι, φυστίκι ή καρύδι, και παίρνει την γλυκιά του γεύση από σιρόπι ζάχαρης ή μελιού.
Μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!

- Χρόνος Προετοιμασίας
- Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Λεπτά
- Επίπεδο Δυσκολίας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό Κοπεγχάγη(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Μπακλαβαδάκια με μέλι από τον Ηλία Μαμαλάκη και το minervahorio.gr!
Cheesecake μπακλαβά, από την εκπληκτική Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Μπακλαβαδάκια με σιρόπι χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο κρούστας, με πραλίνα και μπανάνα από την Αργυρώ!

Αφήστε μια απάντηση