Γλυκιά κολοκυθόπιτα της “L” από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με τη L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο
1 φλ καστανή ζάχαρη
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο 
1 κ γλ κανέλλα
1/2 φλ σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ φρυγανιά
1 φλ μέλι

Παραδοσιακό φύλλο :

Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Ξύδι 5 κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι σκληρό 700 γρ
Νερό 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού (χλιαρό)


Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα υλικά και πλάθουμε έντονα για 4′-5′ μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15′. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μπάλες και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα .
Ανακατέυουμε όλα τα υλικά εκτός απο το μέλι,και τα μοιράζουμε σε έξι φύλλα χειροποίητα .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά .Μόλις ψηθεί η πίτα τη περιχύνουμε με το μέλι.καλή επιτυχία !

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *