Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο, από την NESTLÉ DESSERΤ και το glikessintages.gr!








- 500 ml νερό
- 20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.

- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
- Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και τα βάλτε τα στον πάτο μιας άλλης κατσαρόλας μαζί με τη ζάχαρη.
- Ρίξτε το καυτό νερό από πάνω και σκεπάστε με μια μεμβράνη. Αφήστε για 10 λεπτά εκτός φωτιάς να βγάλει τα αρώματα του ο δυόσμος.
- Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα.
- Σουρώστε το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε και προσθέστε τη κουβερτούρα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί (22Χ30 εκ). Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Ανακατέψτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι για να μη δημιουργούνται παγάκια στις άκρες. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με θρυμματισμένο πάγο.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε την γρανίτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύσετε την με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/Granita-me-sokolata-kai-duosmo











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γρανίτα με καφέ, από την Ντίνα Νικολάου!
Γρανίτα Mojito από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Γρανίτα ανανά, από τo cookbox!
Γρανίτα καρπούζι, από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Κρήνη Κωνσταντίνου και το balancediet.gr!
Γρανίτα καρπούζι, από την Ντίνα Νικολάου!
Γρανίτες - Ξυλάκι από Καρπούζι Με Άρωμα Λουίζας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση