Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο, από την NESTLÉ DESSERΤ και το glikessintages.gr!
- 500 ml νερό
- 20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
- Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και τα βάλτε τα στον πάτο μιας άλλης κατσαρόλας μαζί με τη ζάχαρη.
- Ρίξτε το καυτό νερό από πάνω και σκεπάστε με μια μεμβράνη. Αφήστε για 10 λεπτά εκτός φωτιάς να βγάλει τα αρώματα του ο δυόσμος.
- Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα.
- Σουρώστε το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε και προσθέστε τη κουβερτούρα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί (22Χ30 εκ). Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Ανακατέψτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι για να μη δημιουργούνται παγάκια στις άκρες. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με θρυμματισμένο πάγο.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε την γρανίτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύσετε την με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/Granita-me-sokolata-kai-duosmo
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γιαουρτογρανίτες από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, και το "Healthy Cooking"!
Popsicles με γιαούρτι και φράουλες- Yogurt and Strawberry Popsicles, by Akis and akispetretzikis.com...
Γρανίτες - Ξυλάκι από Καρπούζι Με Άρωμα Λουίζας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Υπέροχη γρανίτα πεπόνι, από το Super Market Κρητικός!
Γρανίτα με καρπούζι και παγωτό, από το icookgreek.com!
Οι σοκολάτες του καλοκαιριού - Πέντε συνταγές για παγωμένες απολαύσεις, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση