Είναι το cheesecake με την τραγανή, βουτυρένια βάση από μπισκότα Digestive που αγκαλιάζει απαλά την πλούσια, κρεμώδη κρέμα τυριού και γιαουρτιού. Από πάνω, η γλυκιά μαρμελάδα φράουλα απλώνεται σαν κόκκινο πέπλο, φέρνοντας μια δροσερή φρουτένια έκρηξη σε κάθε μπουκιά.
Σε προκαλεί να βουτήξεις το κουτάλι ξανά και ξανά, σαν να ζεις έναν γλυκό, γευστικό έρωτα.
Και όπως κάθε έρωτας, δεν ζητάει λόγια, παρά μόνο να τον απολαύσεις.
Ανοίξε το ψυγείο… και ξεκινά το πιο γλυκό, απαγορευμένο ραντεβού.
12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
2 πακέτα μπισκότα Digestive (500γρ)
150γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500γρ κρέμα γάλακτος
500γρ τυρί κρέμα
150γρ γιαούρτι
150γρ ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
400γρ μαρμελάδα φράουλα
2 κουτ σουπ νερό
10-15 φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον ηλεκτρικό τρίφτη και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί (περίπου 26×35εκ.), στρώνοντας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Πιέζουμε καλά με κουτάλι ή ποτήρι για να σταθεροποιηθεί η βάση.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να σχηματίσει κορυφές.
Σε μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα, με μαρίζ ή κουτάλι, με κυκλικές κινήσεις.
Βάζουμε την μαρμελάδα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Επικάλυψη:
Μόλις το γλυκό σταθεροποιηθεί, απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα στην επιφάνεια.
Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση ή σε φέτες.

















Αφήστε μια απάντηση