DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Υπέροχα, βουτυράτα, πλούσια μπισκότα με σοκολάτα και τραγανά αμύγδαλα. Πραγματικά λιώνουν στο στόμα! Από το radicio.com

 

Υλικά:

Αλεύρι: 200 γρ. ( για όλες τις χρήσεις)

Κορν φλάουρ: 20 γρ.

Αμύγδαλο τριμμένο: 60 γρ.

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Βούτυρο: 145 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου

Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας

Άχνη ζάχαρη: 90 γρ.

Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο ο κρόκος

Εκχύλισμα πικραμύγδαλου: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (προαιρετικά)

Σοκολάτα: 60 γρ. ψιλοκομμένη (60 – 70 % κακάο)

Αμύγδαλα: 1/2 κούπα, ωμά με το φλούδι, μέτρια κομμένα

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το αλάτι και το τριμμένο αμύγδαλο και τα ανακατεύετε. Τα κρατάτε κατά μέρος.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, σε μέτρια ταχύτητα, να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, ρίχνετε με σταθερή ροή το ελαιόλαδο.

Όταν αναμειχθεί, προσθέτετε την άχνη και μετά τον κρόκο και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο πιο σιγανό και προσθέτετε το αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα.

Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια αδειάζετε τη ζύμη και την κάνετε ρολό (1 μεγάλο ή 2 μικρότερα) πάχους 3,5 εκ. περίπου.

Απλώνετε τα σπασμένα αμύγδαλα πάνω στην επιφάνεια που δουλεύετε τη ζύμη και κυλάτε τα ρολά πάνω τους, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν τα αμύγδαλα στη ζύμη.

Τυλίγετε τα ρολά σε πλαστική μεμβράνη και με προσοχή τα βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες, καλύτερα όλη νύχτα. Αν βιάζεστε, την βάζετε στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά.

Όταν θα ψήσετε τα μπισκότα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόχαρτο ψησίματος.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγετε και με κοφτερό μαχαίρι την κόβετε σε φέτες, 5 – 7 χιλ σε πάχος. Βάζετε τα μπισκότα στα ταψιά που ετοιμάσατε, σε απόσταση 2 εκ. περίπου μεταξύ τους.

Ψήνετε τα μπισκότα (ένα ταψί κάθε φορά) λίγο πιο πάνω από τη μέση του φούρνου για 8 – 9 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν ολόγυρα.

Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνετε 2 – 3 λεπτά τα μπισκότα μέσα, να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και τα σταθεροποιηθούν. Τα βγάζετε με προσοχή και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Αντέχουν τουλάχιστον 4 μέρες.

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.