Ολα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011, όταν έλαβα  ένα spam e-mail που υποτίθεται πως προερχόταν από τον  ανιψιό μου : με παρακινούσε να γραφτώ σε ένα αμερικάνικο πρόγραμμα που υποσχόταν  ιντερνετική δουλειά  και έσοδα από το σπίτι… Έχοντας  οικογένεια και 3 παιδιά σε ηλικίες που  χρειάζονταν συνεχώς την μητρική παρουσία στο σπίτι  και θέλοντας να ξεφύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας,  η πρόταση αυτή ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσα… Το πρόγραμμα ξεκινούσε  ζητώντας μου  να σκεφτώ  ένα αγαπημένο αντικείμενο η θέμα ώστε να δημιουργήσουν για μένα μια  σχετική ιστοσελίδα…Αυθόρμητα μου ήρθε στο νου η σοκολάτα… ‘Oταν  σύντομα το όλο εγχείρημα αποδείχτηκε απάτη, μου είχε ήδη μπει στο νου η ιδέα για ανάλογη σελίδα στο ελληνικό fb.

‘Ετσι κι έγινε..  Η σελίδα δημιουργήθηκε, τα  likes άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο , σε ποιόν άλλωστε δεν αρέσει η σοκολάτα… Η σελίδα αρχικά ανέβαζε  απλά φωτογραφίες με σοκολατένιες , λαχταριστές δημιουργίες, ο κόσμος όμως με παρακινούσε να ανεβάσω και τις σχετικές συνταγές…  Όταν τα likes έφτασαν τα 10.000  μια ιντερνετική φίλη μου πρότεινε να φτιάξω  ένα σοκολατένιο blog .

Έτσι λοιπόν , μετά από  πολλή σκέψη, αστείρευτη όρεξη για δημιουργία, αμέτρητες ώρες ιντερνετικής δουλειάς και επικοινωνίας με εκατοντάδες blogs, pastry chef,  διαιτολόγους, διατροφολόγους, γιατρούς, διαβητολόγους  κ.α. ώστε  να συγκεντρωθούν  οι άδειες αναδημοσίευσης  και με την συνδρομή  μιας εταιρείας software δημιουργήθηκε στις 17.1. 2014   το sokolatomania.gr το μεγαλύτερο blog γλυκών συνταγών για τους…μανιακούς της σοκολάτας και όχι μόνο!

Σήμερα το sokolatomania.gr  κατέχει  την άδεια αναδημοσίευσης άρθρων από 216   blogs   και  φιλοξενεί  περισσότερες από 9600  γλυκές συνταγές και χρήσιμα άρθρα γύρω από την διαιτολογία και την διατροφή, όλα επιλεγμένα από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα blogs και sites.  Το υλικό ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα άρθρα και συνταγές. Το ομώνυμο fb απαριθμεί περισσότερους από 105.000 followers….

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κλείνοντας,  θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον κ . Γιώργο Μοδινό της Microweb Hellas που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του site/fb  από τον Μάρτιο του 2014 και χωρίς την βοήθεια του  οποίου το sokolatomania.gr δεν θα είχε καταφέρει να επιβιώσει.

Σας εύχομαι μια ευχάριστη, απολαυστική περιήγηση στις  γλυκές σελίδες του site και του fb!

Βένια  ( Αύγουστος  2022)