Cookies διπλής σοκολάτας με OREO από την Αργυρώ!
Υλικά συνταγής
2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα 90 γρ. βούτυρο 3 μεγάλα αυγά 1 φλ. ζάχαρη 1/3 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γ. baking powder 1 φλ. σταγόνες χρωματιστή σοκολάτα 123 γρ. (6 τεμ.) ψιλοκομμένα OREO με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος Η δόση είναι για 20-22 cookies.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας και αφήνουμε να χλιαρύνει για 5.
Σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη για 6′-7′ να πυκνώσουν.
Προσθέτουμε την υγρή σοκολάτα και στη συνέχεια το αλεύρι. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε τα OREO και την χρωματιστή σοκολάτα.
Τυλίγουμε σε σαλάμι την ζύμη (5×20 εκ.) με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να παγώσει και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C με αντιστάσεις ή 160οC με αέρα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα, βγάζουμε τη μεμβράνη από την ζύμη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες 2 εκατοστών. Αραδιάζουμε αραιά τα cookies στη λαμαρίνα, γιατί απλώνουν και ψήνουμε για 12′-14′ μέχρι να έχουν κάνει γυαλιστερή επιφάνεια αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα μαλακά.
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν (όταν κρυώσουν σκληραίνουν).
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Oreo Cookieng
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Δείτε το βίντεο εδώ.
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=z_m_r_z_nu0k_nco=
Μπείτε στη σελίδα Oreo Cookieng στο Facebook για να μάθετε περισσότερα Oreo μυστικά, tips και νέα!
Αφήστε μια απάντηση