Carrot cake με γλάσο, από την εξαιρετική Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για το κέικ

2 ποτήρια ζάχαρη

1  και   1/5 ποτήρι λιωμένο βούτυρο αγελάδος

4 αβγά

2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

3 ποτήρια καρότο τριμμένο στο μούλτι

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

 Για το γλάσο

500 γρ. άχνη

250 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-με το καρότο και τα καρύδια στο τέλος-με κουτάλι και όχι απαραίτητα στο μίξερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε με κουτάλι ή με το σύρμα σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά του γλάσου, φροντίζοντας το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια.

http://www.pirouni.gr/2013/10/carrot-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF/#more-2200

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *