Κανταϊφένιες μπουκίτσες σιροπιαστές από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνδυάστε την ασύγκριτη αίσθηση της ζύμης κανταϊφιού με απλό φύλλο και αφήστε το στόμα να γευτεί έναν απίστευτο συνδυασμό διαφορετικών υφών και γεύσεων.

Χρόνος Προετοιμασίας:

1 ώρα
Χρόνος Παρασκευής:

περίπου 1 ώρα (συνολικά)
Υλικά:

  • Για τη ζύμη
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 – 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια (800 ml) νερό
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ βάζω τη λιωμένη μαργαρίνη και προσθέτω το ξίδι, το γιαούρτι και το αυγό και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξω μια ζύμη. Τη ζυμώνω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος, για να «ξεκουραστεί», μέχρι να ετοιμάσω το σιρόπι.

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για

15 – 20 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω την καρυδόψιχα, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και αφήνω κατά μέρος. Αραιώνω με τα δάχτυλά μου τις ίνες του κανταϊφιού, μέχρι να αφρατέψει.

Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.

Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 10 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα τη γέμισης. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.

Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 25 γρ. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).

Ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 2 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρω.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *