Bolero-Biodiet
Μια υπέροχη mud σοκολατόπιτα, με υγρή και λασπώδη υφή, περιχυμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο σοκολατένιο γλύκισμα, με πλούσια υφή, για τους λάτρεις τη σοκολάτας και όχι μόνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσει + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το σοκολατένιο γλάσο:
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 24-26 εκ. περίπου.
  2. Βάζετε τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, προσέχοντας να μην έρχεται σε επαφή ο πυθμένας του μπολ με το νερό. Ανακατεύετε τα υλικά του μπολ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο βελούδινο μείγμα.
  3. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε στο μείγμα τη ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας ζωηρά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 22-25 λ, ώστε να κάνει μια κρούστα εξωτερικά αλλά εσωτερικά να παραμείνει λασπώδες. Βάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά τη ξεφορμάρετε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσει τελείως και από τη κάτω πλευρά της διότι διαφορετικά θα λασπώσει πολύ.
  5. Για το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) τη κουβερτούρα με το βούτυρο και το νερό, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα παχύρευστο, βελούδινο μείγμα. Περιχύνετε τη κρύα σοκολατόπιτά σας με το γλάσο, επάνω στη σχάρα ή σε πιατέλα, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatopita-glaso-sokolatas/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *