Bolero-Biodiet

Υλικά συνταγής
2 φλ. αλεύρι 2 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. σόδα 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι 2 μεγάλα αυγά 1 φλ. νερό 220 γρ. βούτυρο 5 κ.σ. κακάο 1 φλ. τρούφα σοκολάτας

Για το στρώμα σοκολάτας

6 κ.σ. γάλα 5 κ.σ. κακάο 110 γρ. βούτυρο 4 φλ. άχνη 1 βανίλια 1 φλ. καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα (χρωματιστή και μαύρη)

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 β. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25χ37εκ. ή οβάλ πυρίμαχο. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τρούφα. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 20′ να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Για την σοκολατένια επικάλυψη, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα το κακάο και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια, αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε τώρα ψιλοκομμένος. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα με τη σοκολατένια επικάλυψη.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *