Vegan σοκολατόπιτα- Vegan chocolate pie, by Lenia and the Veggiesisters!
Υλικά 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο) 160 γρ. ζάχαρη καρύδας 30 γρ. κακάο 100 γρ. χυμός πορτοκάλι 70 γρ. ηλιέλαιο 150 γρ. ζεστό νερό 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. ξύδι 30 γρ. σταγόνες σοκολάτας για το σοκολατένιο frosting με αβοκάντο πατήστε εδώ
Vegan σοκολατόπιτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω την ζάχαρη το λάδι κ το νερό κι ανακατεύω. Σε άλλο ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο κ τα ρίχνω στο μείγμα των υγρών. Σε ένα ποτήρι βάζω τον χυμό, το ξύδι κ την σόδα κι ανακατεύω. Με το που φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνω στα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύω. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Λαδώνω ένα πυρέξ (30*18), αδειάζω το μείγμα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνω το γλάσο. Αφού βγάλω από τν φούρνο την σοκολατόπιτα, την αφήνω να κρυώσει κ μετά απλώνω το γλάσο. Πασπαλίζω με ξηρό καρπό της αρεσκείας μου (εγώ έβαλα φουντούκι). Καλή σας απόλαυση! Υ.Γ. Μπορείτε να την ψήσετε 15 λεπτά. Τότε θα είναι ακόμα πιο υγρή κ κολασμένη, αλλά δεν θα κόβεται καλά λόγω ρευστότητας. Το δοκιμάσαμε με τον Κωστή κ την κουταλίσαμε μέσα από το πυρέξ όλη σε λιγότερο από 1 ώρα!Διαλέγετε κ παίρνετε!
Ingredients 150 gr. self rising flour (sieved) 160 gr. coconut sugar 30 gr.cocoa powder 100 gr. orange juice 70 gr. sunflower oil 150 gr. hot water 1 tsp baking soda 1 tsp vinegar 30 gr. chocolate chips for the chocolate avocado frosting click here
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Vegan σοκολατόπιτα
Instructions:
In a bowl combine sugar with oil and water. In another bowl combine sieved flour with cocoa powder and add it in the liquid ingredients. Stir to combine. In a glass combine orange juice with vinegar and soda. Whenit starts ti bubble pour it in the batter and stir to combine. Fold in the chocolate chips. Empty batter in a greased baking dish (30*18). Bake in preheated oven at 180C for 20 minutes. In the meantime make the frosting. When the chocolate pie is ready, remove from the oven and allow to cool. Then coat it with the frosting. Top with nuts of choice (I used hazelnuts). Enjoy! P.S. if you bake it for 15 minutes, it will be even tastier and decadent. But it can’t be cut into proper pieces because it will be more liquid. But my hubby and I devoured it straight from the baking dish in just less than an hour!
Αφήστε μια απάντηση