e-fresh-matrioshka

Υλικά

Για 4-6 άτομα

340 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνια μπέρμπον  ρούμι
2 μπαστούνια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί βάζουμε έσα το στρογγυλό του κέικ μας και το γεμίζουμε εξωτερικά με νερό περίπου 2,5 εκατοστά.
Τοποθετείτε την σοκολάτα σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το μπέρμπον και βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για λίγα δευτερόλεπτα.

Όταν λιώσει η ζάχαρη τότε χύστε το μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει λείο και η σοκολάτα να στέκεται.
Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μέχρι να είναι αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το μείγμα του αυγού σε αυτό της σοκολάτας και ανακατεύετε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά . Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απλά.

Χύστε το μίγμα στο έτοιμο στρογγυλό ταψί . Τοποθετήστε το στρογγυλό ταψί μέσα στο τετράγωνο ταψί και γεμίστε με το ήδη ζεστό νερό μέχρι να φτάσει περίπου στη μέση από το στρογγυλό κέικ. Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο.
Ψήστε το κέικ για 30 λεπτά ακριβώς και βγάλτε από τον φούρνο. Αφήστε το κέικ σε ένα δροσερό ράφι για περίπου 30 λεπτά.
Το κέικ θα είναι στεγνό στην κορυφή, αλλά στο κέντρο του θα είναι ρευστό.  Μην ανησυχείτε, θα σταθεροποιηθεί αφού κρυώσει. Αφού κρυώσει το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/boca-negra-cake

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.