VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 ολόκληρα αυγά
  • 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομμάτια τα βάζετε σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα για 2′-3′ να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών στη σοκολάτα κι ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το προσθέτετε στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά σε 6 ατομικά πυρέξ και μοιράζετε το γλυκό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 9′-10′. Σερβίρετε τη λάβα σοκολάτας, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Διαφορετικά μπορείτε να σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *