Babycakes με λιωμένη σοκολάτα, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για υπέροχα κεκάκια, babycakes, με λιωμένη σοκολάτα. Υπέροχα στη γεύση τους, λαχταριστά και τέλεια στην εμφάνισή τους που σίγουρα θα τα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή της Nigella από το nigella.com για σίγουρη επιτυχία.

 

Μερίδες: 6

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 12 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Μέτρια

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. μαλακό βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα στα φορμάκια
  • 340 γρ. μαύρη γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη λεπτή κρυσταλλική 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅓ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Στρώνετε στο ταψί του φούρνου ένα χαρτί ψησίματος, το βάζετε μέσα στο φούρνο τον οποίο προθερμαίνετε στους 200 βαθμούς. Αυτό είναι απαραίτητο αν χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια για το γλυκό σας και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί μείγμα στο φούρνο. Αν χρησιμοποιήσετε ειδικό ταψί με εγκοπές για muffins δεν απαιτείται αυτή η διαδικασία με το ταψί στη βάση.
  2. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ τοποθετείτε τις 4 κ.σ. βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι χτυπάτε να ενσωματωθούν και τέλος το μείγμα σοκολάτας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα σχετικά βαθιά, βουτυρωμένα μπολάκια ή φορμάκια μεταλλικά με διάμετρο βάσης 8 -10 εκ περίπου και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να ψηθεί και σταθεροποιηθεί καλά η επιφάνειά τους. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αναποδογυρίζετε σε πιάτα σερβιρίσματος, τα οποία (προαιρετικά έχει βουρτσίσει επιπλέον λιωμένη σοκολάτα). Τα σερβίρετε ζεστά με τη σοκολάτα λιωμένη.
  5. Εναλλακτικά: Βουτυρώστε ταψί με εγκοπές για muffins ή τις αντίστοιχες χάρτινες θηκούλες για capcakes μεγέθους επιλογής σας και ψήστε εκεί το γλυκό σας. Προσοχή όμως στο χρόνο ψησίματος. Όσο πιο μικρές είναι οι θήκες τόσο λιγότερο χρόνο ψησίματος θέλει ώστε να ψηθούν εξωτερικά καλά αλλά εσωτερικά να είναι υγρό το μείγμα.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/babycakes-liomeni-sokolata/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=1e096c1f23-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-1e096c1f23-242767229

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *