Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:45′

Υλικά

    • 275γρ. Κουβερτούρα , σε κομματάκια
    • 175γρ. βούτυρο σε κυβάκια
    • 4 αβγά
    • 125γρ. ζάχαρη
    • 80γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
    • 20γρ. Κακάο
    • 75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα

Για το σερβίρισμα

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 125γρ. Κουβερτούρα  ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι μπράντι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα  με το βούτυρο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις  ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ανακατεύετε και τα αμύγδαλα.

Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο. Αφήνετε το μπράουνις να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και ψιλοκόβετε την Kουβερτούρα  σε ένα μπολ. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα και ανακατεύετε να λιώσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και το μπράντι.

Κόβετε το μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, περιχύνοντας με λίγη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.