Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Μια πολύ εύκολη αλλά και νηστίσιμη σοκολατένια συνταγή της Σιμόνης Καφίρη που παράλλαξα λιγάκι μεγαλώνοντας τη δόση κι αλλάζοντας λίγο τα υλικά της με κάποια αντίστοιχα που είχα στο ντουλάπι μου. Ζουμερό, αρωματικό, αλλά και νηστίσιμο μπράουνις που φτιάχνεται σε χρόνο dt και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά για ταψάκι διαστάσεων 20Χ30εκ.

  • 200γρ. ταχίνι
  • 200γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμονιού ή άλλο δικό σας
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  • λίγο χαλβά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

brownies nistisimo 8edited

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
  2. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε σύρμα.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι από κόσκινο και το ανακατεύετε στο μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καβουρντισμένο σουσάμι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.
  4. Τσαλακώνετε με τα χέρια σας ένα κομμάτι λαδόκολλας, το ξετσαλακώνετε και ντύνετε με αυτό το ταψάκι σας. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
  5. Ψήνετε το μπράουνις στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο χαλβά, αν θέλετε.

 

http://www.sweetly.gr/2014/03/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1/#more-2488

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.