Marble cupcakes με συννεφένιο γλάσο από φυστικοβούτυρο- Marble Cupcakes and Fluffy Peanut Butter Frosting Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία εβδομάδα μου στα 29! Ναι, το Σάββατο γίνομαι 30! Αυτό το -άντα είναι που ενοχλεί τον περισσότερο κόσμο αλλά για κάποιο λόγο προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου! Μου πήρε 30 χρόνια να φτάσω μέχρι εδώ και θα το γιορτάσω! Έχω σκοπό να κάνω ένα όμορφο πάρτι για καλούς φίλους (θα το δεις στο instagram βεβαίως βεβάιως – αφού είμαι Instaddicted) αλλά μέχρι τότε και για μια εβδομάδα θα ποστάρω γλυκά για πάρτι γενεθλίων!

Ξεκινάω με marble cupcakes με συννεφένιο γλάσο από φυστικοβούτυρο.

Υλικά για τα cupcakes

  • Βούτυρο 225g, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225g ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για cupcakes.
  • Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, απλά βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την σκόνη κακάο) σε έναν μίξερ και τα χτυπάς για δυο λεπτά.
  • Αν προτιμάς να αναμειγνύεις με το χέρι, κτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, ένα ένα, και ανακατεύεις μετά από κάθε προσθήκη.
  • Διπλώνεις με μια σπάτουλα μέσα το αλεύρι, το γάλα και εκχύλισμα βανίλιας έως ότου το μίγμα γίνει λείο.
  • Μοιράζεις το μείγμα σε 2 μπολ.
  • Ανακατεύεις το κακάο σε σκόνη μέσα στο μείγμα στο ένα μπολ.
  • Παίρνεις δυο κουτάλια ένα για το μίγμα σοκολάτας και ένα για το μίγμα βαλίλιας και γεμίζεις το ταψί των cupcakes εναλλάξ.
  • Όταν τελειώσει το μείγμα χτυπάς το ταψί πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.
  • Πάρε ένα καλαμάκι και ανακάτεψε το μίγμα στο ταψί μερικές φορές για να δημιουργήσεις το εφέ μαρμάρου.
  • Ψήνουμε για 25-35 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Διατηρούνται για 3 ημέρες σε ένα τάπερ ή στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.

Marble Cupcakes and Fluffy Peanut Butter Frosting Recipe, butter, sugar, cream, chocolate, καπκεικς, συνταγή, μαρμπλ, φυστικοβούτυρο, γλάσο, σοκολάτα, βανίλια, απλή, γρηγορη

Υλικά για το γλάσο φυστικοβούτυρου

  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη
  • Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Γαρνίρουμε τα cupcakes με κορνέ.

Marble Cupcakes and Fluffy Peanut Butter Frosting Recipe, butter, sugar, cream, chocolate, καπκεικς, συνταγή, μαρμπλ, φυστικοβούτυρο, γλάσο, σοκολάτα, βανίλια, απλή, γρηγορη

Ingredients for the cupcakes

  • 225g butter, softened
  • 225g caster sugar
  • 4 eggs
  • 225g self-raising flour
  • 3 tbsp milk
  • 1 tsp vanilla extract
  • 2 tbsp cocoa powder

Directions

  • Heat oven to 180C.
  • Grease a cupcake tin and dust with flour.
  • If you want to make life easy, simply put all the ingredients (except the cocoa powder) into a food processor and whizz for 1-2 mins until smooth.
  • If you prefer to mix by hand, beat the butter and sugar together, then add the eggs, one at a time, mixing well after each addition.
  • Fold through the flour, milk and vanilla extract until the mixture is smooth.
  • Divide the mixture between 2 bowls.
  • Stir the cocoa powder into the mixture in one of the bowls.
  • Take 2 spoons and use them to dollop the chocolate and vanilla cake mixes into the cupcake pan alternately.
  • When all the mixture has been used up tap the bottom on your work surface to ensure that there aren’t any air bubbles.
  • Take a skewer and swirl it around the mixture in the tin a few times to create a marbled effect.
  • Bake the cake for 25-35 mins until a skewer inserted into the centre comes out clean
  • . Turn out onto a cooling rack and leave to cool.
  • Will keep for 3 days in an airtight container or freeze for up to 3 months.

Marble Cupcakes and Fluffy Peanut Butter Frosting Recipe, butter, sugar, cream, chocolate, καπκεικς, συνταγή, μαρμπλ, φυστικοβούτυρο, γλάσο, σοκολάτα, βανίλια, απλή, γρηγορη

Ingredients for the Fluffy Peanut Butter Frosting

  • 180 gcream fresh with 35-36% fat
  • 2 tbs powdered sugar
  • 150 gpeanut butter

Directions

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Beat the cream fresh and the icing sugar in the mixer with a whisk until the creambecomes thick
  • Stop the mixer, add the peanut butter and stir gently with a spoon.
  • Garnish the cupcakes using piping bag.

 

 

Serve With Love

 

 

 

http://coolartisan.net/2015/05/17/marble-cupcakes-and-fluffy-peanut-butter-frosting-recipe/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *