Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 κομμάτια)

2 φλυτζάνια φάριν απ

1 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σκόνη 

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ εσπρέσο 

1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος+μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα(ενώστε τα μαζί)

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς.

Βάλτε σε  μπόλ το αλεύρι.το κακάο,τον καφέ, την βανίλια και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο.

Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό

γάλα+κρέμα γάλακτος .

Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.

Γεμίστε την  κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της.

Ψήστε για 17  λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα

και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα.

Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

150 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ  Κρέμα Φιλαδέλφεια
μισό  κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2  βανίλιες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε και τη κρέμα τυριού.

Όταν  ομογενοποιηθεί το μείγμα μας , χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το άρωμα .

Χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι η βουτυρόκρεμα  να αφρατέψει και να γυαλίσει.

Αν τη θέλετε την κρέμα σας  πιό σφικτή ( να στέκεται) προσθέστε και άλλη ζάχαρη.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

χρωματιστή ζαχαρόπαστα για τα λουλουδάκια(κόκκινη και κίτρινη)

πράσινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής

μαύρη και άσπρη ζαχαρόπαστα

μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο

Χρωματίστε τα 2/3 της βουτυροκρέμας με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Με ειδικό κορνέ φτιάξτε <γρασίδι > πάνω στα κάπκεικς.

Με μικρό κουπάτ  κόψτε κόκκινα και κίτρινα λουλουδάκια και βάλτε τα

πάνω στο <γρασίδι>.

Με άλλο κορνέ (με στρογγυλή μύτη) κάντε μικρα <μπαλάκια> το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στα κάπκεικς

φτιάχνοντας έτσι τα  σώματα από τα <αρνάκια> σας.

Με μαύρη ζαχαρόπαστα φτιάξτε το κεφάλι από τα αρνάκια.

Ανοίξτε 2 τρυπούλες για τα ρουθούνια του και φτιάξτε το στόμα του.

Φτιάξτε τα μάτια και ζωγραφίστε  τις κόρες με τον μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο.

Έτοιμα..

Καλό Πάσχα!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

 

https://koykoycook.gr/?p=24714

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.