Κέικ σοκολάτα με αμυγδαλόπαστα, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: 
– 375 γρ. αμυγδαλόπαστα VALRHONA
– 75 γρ. άχνη
– 9 αυγά
– 110 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK
– 225 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο VALRHONA
– 10 γρ. μπέικιν πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
– 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ:


– 300 γρ. κρέμα γάλακτος ARLA
– 150 γρ. σουμάδα
– 450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο VALRHONA

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ

Ζεσταίνουμε λίγο την αμυγδαλόπαστα να μαλακώσει. Βάζουμε την άχνη και την αμυγδαλόπαστα στο μίξερ. Χτυπάμε και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Όταν αφρατέψει η αμυγδαλόπαστα, σταματάμε το χτύπημα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. Βάζουμε στα τοιχώματα μία λωρίδα λαδόκολλα που να εξέχει 4 εκ. περίπου, έτσι ώστε να δώσει παραπάνω ύψος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180˚ C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την κρέμα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη σουμάδα. Λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κέικ στη μέση. Απλώνουμε λίγη από τη κρέμα σοκολάτας με σουμάδα. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το γλυκό.

 Δείτε το video:   https://youtu.be/lNU00fOmo_0

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=6482

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *