Κέικ σοκολάτας με φράουλες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

Κέικ

  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 90 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες

Κρέμα

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για τη συναρμολόγηση
  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε μικρά κομμάτια
  • μερικές σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

 

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 50΄, Αναμονή: 3-4 ώρες, Ψήσιμο: 10´-12´

Κέικ
Τεμαχίζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε όλα μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη και ενσωματώνουμε σε αυτά το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Παίρνουμε τρία τσέρκια διαμέτρου 18 εκ. και δημιουργούμε σε καθένα από αυτά έναν πάτο από αλουμινόχαρτο (για να το στερεώσουμε, γυρνάμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ. Μοιράζουμε το κέικ στα τσέρκια ή τις φόρμες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά προτού ξεφορμάρουμε.

Κρέμα
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου το μείγμα ασπρίσει ελαφρώς και η θερμοκρασία φτάσει στους 60°C. Αδειάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου σφίξει η μαρέγκα και αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία της. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα, την οποία βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά), ώστε να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε καλύτερα.

Συναρμολόγηση

Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα κέικ, απλώνουμε επάνω το ⅓ της κρέμας βουτύρου και σκορπάμε μερικές φράουλες. Προσθέτουμε το δεύτερο κέικ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Τελειώνουμε με το τρίτο κέικ και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα βουτύρου. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

http://www.steliosparliaros.gr/paidika/keik-mpiskota/keik-sokolatas-me-fraoules/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *