Κέικ σοκολάτας με ρευστό περιεχόμενο από την Αλεξία Αλεξιάδου και το Realfood!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

…και το σούπερ αγαπημένο σας κέικ…. αυτό που αναβλύζει… βελούδινη σοκολάτα από το εσωτερικό του! ΚΕΙΚ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!! 

Υλικά

8 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 15΄
Βαθμός δυσκολίας +

375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
7 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 συσκευασίες βανίλια
2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα 


Eκτέλεση

1. Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, να πήξουν και ν’ αφρατέψουν, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο.
2. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας λίγο, λίγο μέσα στο μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο, λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθεί, 30 δευτερόλεπτα περίπου.
3. Αδειάστε το μείγμα σε φόρμα κέικ (σωσίβιο ή δαχτυλίδι) χωρίς σχέδια, καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη και ψήστε το κέικ στους 250°C, 15΄. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα και ξεκαλουπώστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήστε το κέικ να σταθεί 1-2 ώρες μέσα στη φόρμα. Το ρευστό σοκολατένιο εσωτερικό του δεν πήζει. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Μην το βάλετε στο ψυγείο.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/824154707635449/?type=1

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *