Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού μπέκιν πάουντερ
6-7 κουταλιά της σούπας κακάο
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
1 1/2 κούπες ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπες χυμό πορτοκάλι

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο,τον χυμό και τη σόδα και ανακατεύω μέχρι να «αφρίσει». Έτσι διαπιστώνουμε ότι έχει διαλυθεί καλά η σόδα στο μείγμα μας.
Προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ, το κακάο, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω καλά με σύρμα.

Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
Θα δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Θα το τρυπήσετε και αν βγει καθαρό το μαχαίρι είναι έτοιμο.

Σερβίρετε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!!

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisimo-keik-sokolata-me-portokali

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *