Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια, από τον Ανδρέα Λαγό και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:για μια φόρμα διαμ. 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:0′
Έτοιμο σε:25′
Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Υλικά

Για τη βάση

    • 250γρ. μπισκότα τριμμένα
    • 125γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο

Για την κρέμα

    • 600γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 450γρ. πραλίνα φουντουκιού
    • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
    • 250γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκι αράπικο ξεφλουδισμένο, ελαφρώς αλατισμένο και χοντροκοπανισμένο
  • λίγη πραλίνα φουντουκιού

Διαδικασία

Για τη βάση: Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διάμ. 24εκ. Κρατάτε τη φόρμα στην άκρη.

Για την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και σκορπάτε στην επιφάνεια του γλυκό τα φιστίκια και την πραλίνα ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει ρευστή.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *