Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Πεντανόστιμη, εύκολη και χωρίς γλουτένη! Και έχει και σοκολάτα! –

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά

  • 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)

ΛΕιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32×10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-sokolata/fountoukopita-me-sokolata/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.