Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!

Τα αγαπημένα μου επιδόρπια για αυτή την εποχή είναι λιτά, εύκολα και σε καμία περίπτωση δεν προϋποθέτουν ψήσιμο στο φούρνο: παγωτά, cheesecakes και κορμοί. Με αυτή τη σειρά προτίμησης. Και με ένα μακρόσυρτο «αχ» στη σκέψη τους και μόνο.
Είναι αποδεδειγμένο ότι τα tastes αγαπούν τα παγωτά και τα cheesecakes.
Και αυτός ο κορμός με nutella είναι σταθερά κορυφαίος στις προτιμήσεις σας.
Αφού λοιπόν τόσο εγώ όσο και εσείς τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια στους απανταχού κορμούς (και πώς θα μπορούσαμε να μην τρέφουμε μιας που πρόκειται για το γλυκό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τρυφερή και ανέμελη παιδικότητα μας), θέλω να σας προτείνω ακόμα μία εκδοχή. Παγωμένη, ανάλαφρη και λαχταριστή! Με κουβερτούρα, μπισκότα κανέλας (προαιρετικά κανέλας αλλά ανεπιφύλακτα προτεινόμενα) και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

easy-chocolate-cream-log

Με τις ποσότητες των υλικών που αναγράφονται παρακάτω, φτιάχνουμε στην πραγματικότητα 3 μικρούς κορμούς. Και αυτό διότι είναι δύσκολο να τοποθετηθούν 27 μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο και όλα μαζί κατόπιν να περιστραφούν 90 μοίρες. Διαβάστε τη διαδικασία και θα καταλάβετε 🙂
Ξέρετε τι άλλο μου αρέσει πολύ στο συγκεκριμένο κορμό; Η στιγμή που τον κόβεις και αποκαλύπτονται τα μπισκότα, παράλληλα υποτίθεται, αν και στη δική μου περίπτωση θυμίζουν περισσότερο το σύμβολο του γνωστού μασκοφόρου μαύρου καβαλάρη.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του γάμου με τον Κωστή, είναι ότι κατά καιρούς ανακαλύπτει ταινίες-διαμάντια αληθινά. Όπως το Song of the Sea, ένα μαγευτικό και πολύ συγκινητικό animation, εμπνευσμένο από την ιρλανδική λαογραφία. Εκτός από τον κορμό λοιπόν, σας προτείνω να το δείτε, είτε έχετε παιδάκια είτε όχι. Και ναι, κατά προτίμηση δείτε το απολαμβάνοντας παράλληλα τον κορμό!

easy-chocolate-cream-log

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 3 μικροί κορμοί
Υλικά
  • 27 μπισκότα κανέλας (ή άλλα στρογγυλά μπισκότα της προτίμησης σας)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες

 

  • Για την επικάλυψη:
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ

 

Εκτέλεση
  1. Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε σαντιγί.
  2. Αδειάζουμε το γάλα σε μπολ. Βουτάμε μέσα ένα μπισκότο και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Από πάνω του βάζουμε 1 κοφτή κουταλιά σαντιγί.
  3. Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο μέχρις ότου ο κορμός μας να αποτελείται από 9 μπισκότα συνολικά.
  4. Τοποθετούμε τον κορμό σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τον καλύπτουμε καλά με σαντιγί.
  5. Τον τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία φτιάχνουμε ακόμα 2 μικρούς κορμούς και τους τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  7. Για την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μικρό αντικολλητικό σκεύος και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  8. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
  9. Βγάζουμε τους κορμούς από την κατάψυξη και τους επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα.
  10. Τους πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τους ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
  11. Για να σερβίρουμε, τους κόβουμε σε διαγώνιες φέτες.

 

Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *