Κορμός σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και βότκα – Peanut butter and chocolate dessert salami recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool artisan!

Καλοκαίρι χωρίς κορμό στην κατάψυξη δεν γίνεται! Σήμερα παίζω με φυστικοβούτυρο και μια μικρή δόση βότκα (!) να κάνουμε τον κορμό λίγο πιο ενήλικο! Εσύ βέβαια μπορείς να βγάλεις τη βότκα αν έχεις παιδιά στο σπίτι!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 225 γρ. μπισκότα
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 125 ml συμπυκωμένο γάλα
  • 125 γρ φυστικοβούτυρο και άλλα 50 γρ για το food styling
  • 50 γρ αγελαδινό βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα το κακάο, το φυστικοβούτυρο και τη βότκα.
  • Τέλος, περιχύνουμε τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί
  • Καλύπτουμε ορθογώνια θήκη για κέικ με λαδόκολλα
  • Βάζουμε στη μέση τη φόρμας μια γραμμή με φυστικοβούτυρο και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε παγωμένο.

 

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=peanut-butter-chocolate-dessert-salami-recipe

cool2

 

Peanut butter and chocolate dessert salami recipe

No summer is complete without a chocolate salami in the fridge! Today I am mixing chocolate with peanut butter and a shot of vodka to make it more… adult. You may don’t add any booze if you have kids around the house.

 

INGREDIENTS

  • 225 g. cookies
  • 125 g. dark chocolate
  • 3 tablespoons raw cocoa
  • 1 shot vodk
  • 125 ml concentrated milk
  • 125 g peanut butter and another 50 g of the food styling
  • 50 g cow butter

INSTRUCTIONS

  • Smash the cookies into medium size pieces
  • Melt the chocolate in double boiler and add milk and butter
  • Stir into the pot the remaining cocoa, peanut butter and vodka.
  • Finally, add the chocolate mixture into the smashed cookies and mix well with your hands so that it goes everywhere and gets homogenized
  • Cover a rectangular cake tray with greaseproof paper
  • Put in the middle of the form a line of peanut butter and spread the remaining mixture on top
  • Put in the freezer for at least 2 hours and serve chilled.

 

 

Home

 

cool3

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *