Μους λευκής σοκολάτας με λεμόνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
Μερίδες: 4, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 3-4 ώρες
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία της πέσει στους 38°C-40°C (δηλαδή όταν την αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρή), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα για να μη μας κόψει: ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις κατά προτίμηση με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Γεμίζουμε 4 ποτήρια του κρασιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Tip
Για πιο φίνο άρωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από μοσχολέμονο (lime).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/mous-kremes/mous-lefki-sokolata-aroma-lemoniou/
Αφήστε μια απάντηση