Μάφινς Με Kαρύδι Και Γλάσο Σοκολάτα, από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τα μάφινς

125 γρ. βούτυρο αγελάδος

½ φλ. ζάχαρη καστανή

½ φλ. ζάχαρη κανονική

1 φλ. γάλα

2 αβγά

1 κ.γ. μπέικιν

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

½ φλ. κακάο σκόνη

½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα

1 βανίλια

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των μάφινς.

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με κουτάλι και όχι απαραίτητα με το μίξερ, βάζοντας τελευταία τα καρύδια.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσουν και τα μάφινς, τα περιχύνουμε με το γλάσο.

http://www.pirouni.gr/2013/06/%CE%BC%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%BD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-k%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *