Nanaimo Bars (Αμερικάνικο γλύκισμα (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ) απο τις ¨Συνταγές Πάνος ” !
Υπέροχο γλύκισμα Αμερικάνικης συνταγής μεταφρασμένη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση στην όμορφη Ζάκυνθο!
Για να φτιάξουμε το μπισκότο Graham Wafer
Υλικά.
1 φλιτζάνι Γλυκό ρυζάλευρο
3 / 4 φλιτζάνι Αλεύρι Ταπιόκας, (εναλλακτικά κόρν φλάουρ)
1 / 2 φλιτζάνι Αλεύρι Sorghum (αλεύρι σόργο, εναλλακτικά καλαμποκάλευρο, η καλό αλεύρι.)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κύβους παγωμένο)
1 / 3 φλιτζανιού μέλι αγνό
5 κουταλιές σούπας πλήρες γάλα
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη βάση μπισκότου
1 / 2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 / 4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας άγλυκο κακάο
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
1 1 / 4 φλιτζανιού μπισκότο Graham Wafer τριμμένο (από αυτό που φτιάξαμε,)
1 / 2 φλιτζάνι καρύδια, η πεκάν ψιλοκομμένα, (όχι σκόνη)
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
Υλικά για την γέμιση
1 / 2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας σκόνη κρέμα, άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Υλικά για την επικάλυψη
120 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο
1 κουταλιά σούπας ανάλατο βούτυρο
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα χονδροειδές μείγμα.
Τα κομμάτια από το βούτυρο δεν πρέπει να φαίνονται.
4. Προσθέτουμε το στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και κολλώδη.
6. Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες, ή κάντε την από βραδύς για την επόμενη μέρα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Οι σημειώσεις μου:
Αν είναι πολύ κολλώδες η ζύμη και δεν θα μπορείτε να την πλάσετε μόνο σε αλευρωμένη επιφάνεια, μπορείτε να τοποθετήσετε την ζύμη σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα, βάζοντας άλλη μία λαδόκολλα από πάνω με αλεύρι, και τότε την ανοίγετε με τον πλάστη χωρίς να σας κολλάει.
Εκτέλεση για την βάση μπισκότου:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατώστε τη ζάχαρη και σκόνη κακάο και στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα (1 – 2 λεπτά). Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατώστε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπισκότο Graham Wafer, την καρύδα, και τα καρύδια, η πεκάν. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί 25Χ25 περίπου… και πιέζουμε καλά με το χέρι να κάτσει. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Εκτέλεση για την γέμιση:
Στο μίξερ κτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση για την επικάλυψη:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Μόλις κρυώσει την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Απόδοση:
Κάνει περίπου 25 κομμάτια.
http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2011/10/nanaimo-bars.html
Αφήστε μια απάντηση