Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)
  • Προετοιμασία : 20′
  •  ψήσιμο : 45′
  • Μερίδες : 6

Το παραδοσιακό κέικ που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, με μία ιδιαίτερη προσθήκη πραλίνας φουντουκιού Fineti που το κάνει απλά ακαταμάχητο!

Φτιάχνεται με Fineti Spread

Fineti Spread

Συστατικά

  • 200 γρ. Πραλίνα φουντουκιού Fineti 
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (σιρόπι)
  • Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα

 

 

Εκτέλεση

1

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μέσα στο μίγμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πραλίνα φουντουκιού Fineti. Ολοκληρώνουμε το χτύπημα, όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.

2

Ρίχνουμε τα ¾ από το μίγμα για το κέικ μέσα στη φόρμα.

3

Στο υπόλοιπο ¼ του μίγματος ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού Fineti και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε κουταλιές από αυτό το μίγμα και τις ρίχνουμε στη ζύμη μέσα στη φόρμα, προσέχοντας να μην πάει μόνο σε μία μεριά και ανακατεύουμε απαλά όλο το μίγμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C.

4

Ελέγχουμε το κέικ, αν έχει ψηθεί, τρυπώντας με ένα μαχαίρι στη μέση. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε, μέχρι να κρυώσει καλά.

5

Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω έξτρα πραλίνα φουντουκιού Fineti ή ζάχαρη άχνη.

 

i Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε μία ψιλοκομμένη μπανάνα μέσα στο μίγμα του κέικ, αφού πρώτα αλευρώσουμε τα κομμάτια, για να μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας. Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε όλο το μίγμα στη φόρμα και μαζί όλο το μίγμα της πραλίνας φουντουκιού Fineti και να ανακατέψουμε μία φορά.

 

http://www.fineti.com/spreads/recipes/recipe/keik/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.