VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Υλικά

Για τα φύλλα
1 φύλλο σφολιάτας
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το τρίμμα πραλίνας φουντουκιού
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. φουντούκια

Για την κρέμα πραλίνα
125ml γάλα
225ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
30 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 ½ φύλλα ζελατίνας

Για το γαρνίρισμα
100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και αλεσμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

1. Φτιάξε πρώτα τα φύλλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Κόψτε το φύλλο σφολιάτας στη μέση. Αλείψτε το με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και πασπαλίστε παντού με την κρυσταλλική ζάχαρη. Βάλτε τα φύλλα σε μία λαμαρίνα φούρνου που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και ψήστε στην μεσαία σχάρα στους 170ο C για 15΄. Βγάλτε τα φύλλα από το φούρνο και ανεβάστε την θερμοκρασία στους 220ο C. Πασπαλίστε τα φύλλα με την ζάχαρη άχνη και ψήστε για περίπου 5΄, μέχρι να καραμελώσουν. Βγάλτε τα φύλλα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

2. Φτιάξτε την πραλίνα φουντουκιού. Σε ένα ταψάκι βάλτε τα φουντούκια και καβουρδίστε τα σε προθερμασμένο φούρνο (αέρα) στην μεσαία σχάρα στους 160ο C για 10-15΄. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα. Ρίξτε τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφτούν όλα με την καραμέλα. Απλώστε το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει. Τέλος σπάστε το σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Η πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμη.

3. Βάλτε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 125ml κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν. Χτυπήστε σε μπολ με αυγοδάρτη καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέστε το μείγμα στο ζεστό γάλα, σιγά, για να μην κόψει το αυγό, αφού αποσύρετε από τη φωτιά. Γυρίστε το μείγμα πίσω στην φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 82ο C –θα το διαπιστώσετε χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχετε αφήσει να μαλακώσουν για 15΄ σε ένα μπολ με κρύο νερό. Προσθέστε την πραλίνα και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος χτυπήστε με αυγοδάρτη σε μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σε μορφή παχύρευστης κρέμας και προσθέστε την στο μείγμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει όχι όμως να σφίξει.

4. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόψτε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε τελικά να έχετε 4 λεπτά φύλλα σφολιάτας. Μοντάρετε το μιλφέιγ βάζοντας ένα φύλλο σφολιάτας και στρώνοντας από πάνω το 1/3 της κρέμας. Σκορπίστε το 1/3 από το καβουρδισμένο και χοντροκομμένο φουντούκι και βάλτε από πάνω το επόμενο φύλλο. Συνεχίστε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, κρέμα και φουντούκι. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, κόψτε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και σερβίρετε.

5. Διακοσμήστε με καβουρδισμένα φουντούκια στην επιφάνεια, αν επιθυμείτε.

 

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2014/04/03/millefeuille-me-pralina-fountoukiou/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *