Τούρτα παγωτού με φουντούκια & γκανάς σοκολάτας, από το sidagi.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα παγωτού με φουντούκια και γκανάς σοκολάτας. Ιδανική για επίσημο τραπέζι ή πάρτυ γενεθλίων που θα έχετε πολλούς καλεσμένους για να απολαύσετε όλοι μαζί αυτή την υπέροχη τούρτα παγωτού.

Μερίδες: 18

 Χρόνος: 45 λ + 1:40 ώρα για ψήσιμο

 Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κέϊκ:
  • 250 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση
  • Για το μείγμα παγωτού:
  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια
  • 2/3 φλ. τσαγιού Νουτέλα
  • 2/3 φλ. τσαγιού ψικοκομμένα φουντούκια
  • Για τη γκανάς σοκολάτας:
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Για το μείγμα παγωτού: Τοποθετείτε το παγωτό σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε εκτός ψυγείου για 10-15 λ να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέστε τη Νουτέλα και τα φουντούκια και ανακατεύεται καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε το παγωτό στη κατάψυξη να παγώσει καλά.
  2. Για το κέϊκ: Τοποθετήστε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά,  το βούτυρο, τη σοκολάτα, το γάλα, 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό, τη ζάχαρη άχνη και τη καστανή ζάχαρη. Σιγοβράστε για 15-20 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε για 30 λ να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 140 βαθμούς στον αέρα, και βουτυρώνετε και στρώνετε 2 στρώσεις λαδόκολλας στη βάση και στα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού 6 εκ. βάθους, 22 εκ. διάμετρο βάσης.
  4. Σε μπολ κοσκινίζετε όλο το αλεύρι [για όλες τις χρήσεις και αυτό που φουσκώνει μόνο του] και το κακάο, τα πασπαλίζετε ανακατεύοντας να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε και τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για  1 ώρα και 40 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Για τη γκανάς σοκολάτας: Λιώνετε μπεν μαρί [ή στο φούρνο μικροκυμμάτων] τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 15 λ μέχρι να μισοκρυώσει και πήξει ελαφρώς. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε το κέϊκ σε μια πιατέλα η οποία να είναι κατά 2 εκ. τουλάχιστον μεγαλύτερη από το κέϊκ. Αφήνετε 2 εκ. κέϊκ περιμετρικά στη επάνω επιφάνεια του κέϊκ και πιο μέσα στο κέντρο του, αφαιρείτε 1,5 εκ. κέϊκ, κάνοντας  μια “λακούβα” για να “καθήσει” και να “σταθεί” το παγωτό. Περιχύνετε τη μισή γκανάς στο κέϊκ αφήνοντας τη να τρέξει προς τα κάτω, βάζετε σκούπ παγωτού στο βαθούλωμα του κέϊκ και περιχύνετε με την υπόλοιπη γκανάς σοκολάτας. Γαρνίρετε με ξύσμα σοκολάτας [κόψτε τα ξύσματα σοκολάτας με τον αποφλοιωτή λαχανικών] και σερβίρετε αμέσως.  

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *